Nieuws

Ondernemen in Oostzaan met coronamaatregelen
29/4/2020

Ondernemen in Oostzaan met coronamaatregelen

Ondernemen in Oostzaan met coronamaatregelen

Het kabinet heeft vorige week dinsdag bekend gemaakt dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot woensdag 20 mei. In de week vóór 20 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Onder andere horeca, publieke locaties, sportaccommodaties (18+), contactberoepen (bijv. kappers) blijven dus dicht tot die tijd. Het verbod op evenementen blijft tot 1 september van kracht. Ook voor het recreatiegebied het Twiske gelden beperkingen om te veel drukte te voorkomen.  

De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Hoewel misschien niet onverwachts, is het voor u als ondernemers en cultuur/natuurorganisatie een moeilijke boodschap.

Samen staan we sterk

Ook de gemeente Oostzaan steunt u, waar mogelijk. Maar bedrijven kunnen elkaar ook helpen. Sommige bedrijven zien nu hun omzet juist stijgen. Misschien kunnen zij andere lokale ondernemers een handje helpen, bijvoorbeeld door hun producten op te nemen in het assortiment. Verhuurders van bedrijfspanden zouden coulant kunnen zijn met het innen van de huur. Als we allemaal zoveel mogelijk proberen elkaar te helpen, dan zorgen we ervoor dat er na de crisis nog steeds een gezond ondernemersklimaat is in Oostzaan. Daar hebben we allemaal baat bij. We moeten er met elkaar voor zorgen dat niemand tussen de wal en het schip valt.

Eerder heeft het college lokale noodmaatregelen vastgesteld als aanvulling op het landelijke noodpakket voor banen en economie. Op de website oostzaan.nl/coronamaatregelen voor ondernemers staat alle actuele informatie. Neem bij vragen contact op met de gemeente.

#Supportyourlocals

Gemeente Oostzaan is aangesloten bij Bureau Toerisme Laag Holland (BTLH). Via hun website www.laagholland.com  én ook de website inoostzaan.nl is #supportyourlocals sinds kort toegevoegd.

Verse producten van het land, afhaalmogelijkheden en lokaal online shoppen kunnen daar onder de aandacht gebracht worden. Maak er gebruik van door contact met BTLH op te nemen via: info@laagholland.com .

Wat is Kooplokaal?

Een ander initiatief is Kooplokaal. Dit is een gratis (verkoop)platform voor lokale ondernemers, horeca en winkeliers. Het is een webwinkel, waarbij lokale ondernemers eenvoudig online kunnen verkopen. Aanbieders met een eigen webwinkel kunnen deze koppelen door middel van een doorverwijzing. Het platform is verbinder tussen klant en aanbieder. De levering en betaling gebeurt rechtstreeks tussen de klant en de aanbieder. Kooplokaal faciliteert dit proces. Inmiddels zijn we in 18 gemeenten gestart of aan het opstarten. Bekijk hier het overzicht.

De gemeente Oostzaan wil graag polsen of deze online tool van toegevoegde waarde is voor de ondernemers in Oostzaan. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar: saskia.beumer@over-gemeenten.nl

Tot slot

We hopen dat het COVID-19 virus snel onder controle is in Nederland en dat het gewone leven – al dan niet in een 1,5 meter samenleving – weer opgepakt kan worden. Tot die tijd moeten we er met z’n allen het beste van proberen te maken. Blijf gezond, houd moed.

Geef je ook op!Ik geef me op voor de jaarvergadering